EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Още съкращения преди четвъртия транш за Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Още съкращения преди четвъртия транш за Гърция

mail13:50 | 08.02.2011прегледи 883 коментарикоментари 0


Експерти от Европейския съюз, Европейската централна банка и Международния валутен фонд поискаха ново орязване на заплати и пенсии от гръцкото правителство, съобщават гръцките медии днес. Група инспектори, наблюдаващи спасителния заем за Гърция, започнаха в понеделник разговори в Атина за оценка на програмата от икономии преди да одобрят следващия транш от 15 милиарда евро през март.
В. "Етнос" пише, че "Троянска война" за заплати се е разгоряла с пратениците на така наречената тройка - ЕК, ЕЦБ и МВФ, тъй като те настоявали за допълнително намаляване на доходите в частния сектор.
Наблюдатели предупреждават, че огнищата на напрежение в различни сектори на икономиката все повече се множат заради растящото недоволство на лекари, фармацевти, транспортни служители, фермери и други категории работещи, които от седмици протестират срещу подетите от кабинета промени с цел преструктуриране на държавата и излизане от кризата, предаде БТА и Стандарт НЮЗ.
В. "Катимерини" цитира президента на Европейската централна банка (ЕЦБ) Жан-Клод Трише, който при визитата си вчера в Атина е отхвърлил предложенията да бъде позволено отписване на част от суверенния дълг на Гърция, за да бъде облекчено дълговото й бреме.
В. "Кердос" твърди, че представителите на "тройката" са поискали от правителството още по-бързи реформи, независимо от това, че е осигурен четвъртият транш от заемите за Гърция през март.
Траншът през март се очаква да бъде четвъртият, след като Гърция подписа програмата през май миналата година, с което общата сума, получена от Атина досега, ще достигне 53 милиарда евро.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160