EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Оферти за виадукти на „Тракия” и „Хемус”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Оферти за виадукти на „Тракия” и „Хемус”

mail12:45 | 27.06.2012прегледи 477 коментарикоментари 0


В Агенция "Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени офертите за участие в ремонта на трите виадукта на магистралите „Тракия" и „Хемус". В търга участват над 10 строителни фирми, сред които и чужди компании, обяви пред БНТ министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Съоръженията се нуждаят от спешно укрепване след земетресенията и проливните дъждове миналия месец. Заради лошото им техническо състояние те бяха заложени като приоритет в програмата на Агенцията за пътна инфраструктура. Около 43 милиона лева ще струва укрепването на трите моста. Кандидатите ще се оценяват на базата на опита, който имат и техническите им параметри.
Резултатът реално ще е най-видим през есента, защото дотогава, освен че трябва да оценим, да изберем фирмите, да сключим договора - тези фирми трябва да обследват моста, заяви министър Павлова. Ние сме направили, разбира се, необходимите обследвания, но те в самия процес по неговото възстановяване трябва да направят допълнителни обследвания, защото има едни скрити работи, които трябва да бъдат видяни, за да може да сме най-прецизни в това, което ще направим. Защото целта не е да замажем очите и да го замажем отгоре, а да го направим качествен и да го стабилизираме и оттук нататък да е устойчив много години, категорична бе министърът на регионалното развитие и благоустройството.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg