EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Опит за контрабанда на 17 000 блузи и рокли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Опит за контрабанда на 17 000 блузи и рокли

mail16:24 | 23.08.2010прегледи 1126 коментарикоментари 0


Близо 17 000 контрабандни артикула - текстилни изделия и автомобилни аксесоари, задържаха през изминалите почивни дни митническите инспектори от Митнически пункт Лесово,съобщи Агенция Митиници. Нарушенията са разкрити при две отделни щателни митнически проверки. При съвместни действия с Гранична полиция митничарите селектират за проверка два товарни автомобила, пътуващи от Турция за Румъния.
В единия случай са открити общо 8796 артикула - блузи, рокли, спортни облекла, детски чорапи и кожени колани, които са в повече според описа в митническите и транспортни документи. За случая е уведомена районната прокуратура, а пред проверяващите шофьорът на камиона, турски гражданин с инициали G.С., заявил, че не е знаел какво се съдържа в превозваните кашони.
При втория случай е проверен камион, превозващ стока за Румъния и управляван от румънски гражданин с инициали D.N. Открити са 8190 недекларирани артикули, за повечето от които има съмнения за нарушаване на Закона за марките и географските означения. Задържани са 2750 зарядни устройства за мобилни телефони, 545 панели за телефони, облицовки за волани, декоративни табели за номера на автомобили, лепенки с лога и надписи „Опел", „Сеат", „Фолксваген", „Пежо", „Форд", „Ситроен", „БМВ" и други, както и известно количество парфюми.
При друг случай са задържани 8 кг нарязан тютюн. Тютюнът е открит при опит за незаконен внос в България от Турция. Автомобилът „Рено", в който е превозван тютюнът, е управляван от 33-годишен български гражданин от Шумен с инициали Е.Е.
И при трите случая са съставени актове за митнически нарушения.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg