EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Оператор на дронове с разрешително за авиокомпания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Оператор на дронове с разрешително за авиокомпания

mail12:33 | 25.04.2019прегледи 787 коментарикоментари 0


Федералното управление за авиация на САЩ (FAA) за първи път издаде разрешително за авиокомпания на оператор на дронове - Wing Aviation, подразделение на холдинга Alphabet, холдингът майка на Google, съобщиха Франс прес и Блумбърг.
Wing Aviation има същите разрешителни като по-малките авиопревозвачи и това е важна стъпка в плановете на компанията да прави доставки чрез дронове. Тя възнамерява до няколко месеца да започне рутинни доставки на малки потребителски стоки в две селски общини в американския щат Вирджиния.
Главният изпълнителен директор на компанията Джеймс Райън Бърджес определи одобрението на ведомството като "основополагащо" както за неговата компания, така и за сектора на дроновете като цяло.
Разпоредбите, регулиращи движението на дронове, все още не разрешават повечето полети над събирания на хора и градски зони, ограничавайки мястото на дейността на Wing Aviation. Разрешителните обаче й позволяват да таксува клиентите си за доставки на стоки във Вирджиния, както и да подава заявки за разширяване в други региони.
За издаването им се изисква да бъдат разработени подробни наръчници за действие, тренировъчни програми и структура за безопасност, както трябва да прави всеки авиопревозвач.
Тъй като идеята за дронове, летящи над домовете на хората е толкова нова, компанията планира да проведе обширна информационна кампания, с която да достигне местните управници и общности, допълва Бърджес.
Проблемите пред Wing Aviation, които изпитанията очертаха, включват опасения за шума и личната неприкосновеност. Дроновете използват видео изображения, за да се ориентират по-лесно, но компанията уверява, че те не се архивират и могат да бъдат използвани само за технически анализи.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg