EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Опашки на Дунав мост заради ПОС-терминали

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Опашки на Дунав мост заради ПОС-терминали

mail12:20 | 03.12.2015прегледи 1098 коментарикоментари 0


50 товарни автомобила на час са заплащали пътните си такси чрез новите ПОС-терминали през първите 30 часа от въвеждането на новата система за разплащане на ГКПП Дунав мост, съобщава Агенция „Митници”. От въвеждането на новата система на 1 декември до сутринта на 2 декември са обработени 1529 товарни превозни средства, от които 925 на изход. Този обем е близък до обичайния транспортен поток.

На ГКПП Дунав мост е създадена организация за по-бързото обработване на камионите. За да се ускори процеса по преминаване на товарните автомобили, е отворено допълнително трасе, за да може обработката да се извършва на 3 гишета. Въпреки това някои от шофьорите, които разполагат с карти, срещат затруднения при използването им, което води и до известно забавяне, уточнява Агенцията.

През целия месец ноември разплащането можеше да се извършва в брой и чрез ПОС-терминали. От 1 декември 2015г., всички разплащания по Пътни такси и разрешителни режими за преминаване на товарни автомобили през граничния пункт Дунав мост се осъществяват само чрез ПОС-терминали.

Новата система ще елиминира и възможността за незаконни практики при заплащането на пътни и винетни такси.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg