EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Общински имоти без конкурс раздават в община Суворово

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общински имоти без конкурс раздават в община Суворово

mail21:15 | 14.08.2009прегледи 1560 коментарикоментари 0


Редица неточности е допуснала общинската администрация на Суворово при разпореждането и управлението на общинските имоти през миналата година, става ясно след проверка на Сметната палат.
Основните пропуски на администрацията са направени при отдаването под наем, съобщава в. Позвънете. Ревизията е установила, че голяма част от сделките са сключени без да минат за одобрение през местния Общински съвет и проведен търг или конкурс. По този начин са парафирани договори за отдаване под наем на част от фоайето на сградата на общинската администрация.
Без изричната санкция на местния парламент са настанени и лекари в 4 помещения. Сключени са и договори за отдаване под наем на 4 терена публична общинска собственост отново без конкурс.
Част от застроените имоти, собственост на общината пък не са застраховани, констатирали още инспекторите.
Неточностите в общинските финанси започват още с приемането на бюджета за миналата година. Процедурата не е спазена и Общинският съвет на Суворово не е одобрил макрорамката в законоустановения срок. Не е съобразено и изискването разпределението да става на месечна база. Вместо това е приет бюджет, в който използваният срок е тримесечие.
При разработването му също така не са планирани и натуралните показатели. Освен това съставилите на общинския бюджет на са разграничили добре постъпилите средства от държавния бюджет. В отчета за изпълнение на капиталовите разходи са планирани и отчетени 1000 лв. повече в сравнение с посочените в отчета за изпълнение на бюджета. Причина за разминаването е това, че финансистите на общината не могли да разпознаят субсидията от капиталовия трансфер. Като капак на всичко, неправилно са отразени и приходите по параграфите на единния бюджетен класификатор. Счетоводителите допуснали и неправилно осчетоводяване на част от реализираните приходи и разходи.
Сред препоръките на Сметната палата е да се изчистят всички неточности по подготовката и воденето на бюджета и счетоводството.
Неточности са допуснати и при провеждането и последващото оповестяване на обществени поръчки.
Общинската администрация има срок от 4 месеца да отстрани установените от нарушения и да реализира направените препоръки.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg