EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ню Йорк разследва Ексон Мобайл

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ню Йорк разследва Ексон Мобайл

mail16:47 | 06.11.2015прегледи 718 коментарикоментари 0


Прокуратурата на американския щат Ню Йорк е започнала разследване срещу петролната компания „Ексон Мобайл“ с цел изясняване дали не е заблуждавала обществеността по повод рисковете, свързани с глобалното затопляне и инвеститорите за това, доколко тези рискове могат да се отразят на петролната промишленост, пише The New York Times.
Основно внимание по време на разследването ще се отдели на научното изследване на климата, което е било финансирано от „Ексон Мобайл“. Главният прокурор на щата Ерик Шнайдерман е поискал документи от компанията, в това число финансови отчети и електронни писма.
В края на октомври над 40 обществени организации, работещи в защитата на околната среда изпратиха в правосъдното министерство на САЩ писмо с призив да се проведе разследване върху дейността на фирмата. „Ексон Мобайл“ се подозира в укриване на информация за екологичните рискове от използването на невъзобновяеми енергоизточници.
Ръководството на петролния гигант отрича обвиненията. В компанията утвърждават, че предоставят всички данни, които са получили в рамките на изследването на промените на климата. Анализаторите засега имат трудности при оценката доколко сериозно разследването ще се отрази върху репутацията на компанията.

източник:БГНЕС


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg