EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

НС:Временни комисии по правни въпроси и бюджет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НС:Временни комисии по правни въпроси и бюджет

mail10:10 | 29.10.2014прегледи 588 коментарикоментари 0


Временна комисия по правни въпроси и временна комисия по бюджет и финанси бяха създадени в 43-ото Народно събрание в началото на първия редовен пленарен ден.
И двете временни комисии ще имат по 20 членове от осемте парламентарни сили - 7 от ГЕРБ, 3 от БСП, 3 от ДПС, 2 от Реформаторския блок, 2 от Патриотичния фронт, 1 от БДЦ, 1 от "Атака" и 1 от АБВ.
Данаил Кирилов от ГЕРБ ще бъде председател на правната комисия, а Димитър Лазаров, Десислава Атанасова, Красимир Ципов, Алтимир Адамов, Свилен Иванов и Добромир Проданов са останалите членове. БСП ще бъдат представени от Мая Манолова, Чавдар Георгиев и Филип Попов, а ДПС от Четин Казак, Митхат Метин и Хамид Хамид. Димитър Делчев и Петър Славов ще представят Реформаторския блок, Христиан Митев и Емил Димитров – Патриотичния фронт, Явор Хайтов – Български демократичен център, Явор Нотев от "Атака" и Кирил Цочев от АБВ.
Менда Стоянова ще бъде председател, а Ивайло Московски, Димитър Главчев, Владислав Николов, Делян Добрев, Лиляна Павлова и Диана Йорданова са останалите членове на ГЕРБ в бюджетната комисия. Румен Гечев, Петър Кънев и Георги Търновалийски ще бъдат представителите на БСП, а от ДПС в бюджетната комисия ще влязат Алиосман Имамов, Йордан Цонев и Петър Чобанов. Членове на комисията са още Димитър Танев и Корман Исмаилов (Реформаторски блок), Валери Симеонов и Емил Димитров (Патриотичен фронт), Георги Ковачев (БДЦ), Николай Александров (Атака) и Ивайло Калфин (АБВ).
Временната правна комисия ще се занимава най-вече с изготвянето на нов правилник за работа на Народното събрание и ще функционира до създаването на постоянна комисия по правни въпроси. На временната бюджетна комисия пък ще бъде възложено изготвянето на доклад върху доклада на БНБ за събитията около КТБ, както и разглеждане на подготвената от служебното правителство актуализация на бюджета за 2014 година. /БГНЕС


 


Тагове: комисии, НС
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg