EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ново мото на туризма в Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ново мото на туризма в Гърция

mail16:00 | 11.07.2013прегледи 516 коментарикоментари 0


Гърция лансира нова кампания за насърчаване на туризма под мотото "Гърция - най-богата страна на света", визиращо културата и историята на страната, докато стандартът на живот на гърците спадна чувствително през последните години, белязани от тежка рецесия и криза на свръхзадлъжняването на страната, пише румънският вестник "Гъндул".
Гърция се превърна в последните години в една от най-бедните страни членки на Европейския съюз, но иска да съживи туризма и икономиката си, твърдейки тъкмо обратното, въпреки че става дума само за богатството на културното й наследство и историята й, пише гръцкият портал "Грийк рипортър".
Новата кампания, представена от министъра на туризма Олга Кефалояни, съдържа четири видеопослания, които ще бъдат разпространени в интернет на последователни етапи. Целта на кампанията е да изпрати положително послание на населението и служителите в туризма и да подчертае уникалната красота на Гърция, заяви Кефалояни.
Тя не спомена за рекордното ниво на безработицата, което се насочва към 30 процента, за все по-големия брой самоубийства, за останалите без подслон хора или за все по-силното усещане за безпомощност на гърците, коментира порталът. "Нека покажем най-добрата си страна. Да покажем любовта си към тази земя. Да напомним на другите колко сме гостоприемни. Да покажем високото си ниво на професионализъм. Да разкрием съкровището на Гърция от ценности, история и спомени. Брандът "Гърция" е всесилен, устоява на всякаква криза", подчерта министърът.

Министерството на туризма очаква по-добра година след разочарованието от 2012 г., когато туристите избягваха Гърция заради честите стачки, протести и сблъсъци с органите на реда,
предизвикани от намаляването на заплатите и пенсиите и увеличаването на данъците.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg