EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови членове на Централния депозитар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови членове на Централния депозитар

mail13:04 | 21.05.2012прегледи 696 коментарикоментари 0


На свое извънредно заседание днес Общото събрание на Централния депозитар избра четирима нови членове на Съвета на директорите. Това са Апостол Апостолов – председател на Надзорния съвет на Тексимбанк, Иван Такев – изпълнителен директор на Българска фондова борса-София АД, Ангел Рабаджийски – изпълнителен директор на инвестиционен посредник Карол и Теодора Ангелова. В новото ръководство на Централния депозитар остава досегашният член на Съвета на директорите Васил Големански - изпълнителен директор на Българска фондова борса-София АД.
„Новото ръководство ще работи активно за изпълнение на трансграничен клиринг и сетълмент, въвеждането на нова информационна система за депозитара и привеждане на услугите на Централен депозитар в съответствие с международно приетите практики. Разбира се, голямата цел е приватизацията в пакет на депозитара и Българската фондова борса, която очакваме да приключи до края на годината”, заяви Васил Големански.
Общото събрание освободи досегашните членове на Съвета на директорите поради изтичане на мандата им. Мандатът на новото ръководство на Централния депозитар е пет години.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1049