EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови 3.4 км велоалея по бул.”България”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови 3.4 км велоалея по бул.”България”

mail12:45 | 22.03.2013прегледи 947 коментарикоментари 1


Започна изграждането на нова велоалея по бул.”България”. Велотрасето е от от бул. „Гоце Делчев” до бул. „Фр. Нансен” с отклонение до метростанцията „Европейски съюз”. Тази велоалея ще разшири велосипедната мрежа на София, осъществявайки връзка с велотрасето по бул.”Гоце Делчев”, бул.”Цар Борис ІІІ”, бул.”Евлоги и Христо Георгиеви” и Южен парк.
Началото на новото велотрасето е от кръстовището на бул. „България” и бул. „Гоце Делчев”. Прави връзка с изграденото велотрасе при НДК I част и велотрасето по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”. Предвижда се двупосочно отклонение и връзка с изграденото велотрасе НДК II част и метростанция при музея „Земята и хората”.

Велоалеята е с обща дължина 3400 м и ще бъде изпълнено с цветен унипаваж и водещи ивици.
Ще бъде извършен и цялостен ремонт на прилежащите тротоари, включително направа на тактилни ивици и на понижения при кръстовищата за осигуряване на достъпна среда. Ще се положи необходимата хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация.Обектът се изпълнява от фирма „УНИМЕКС-С” ООД, съгласно договор от 12.02.2013 г. на стойност 853 613 с ДДС за строителство.
Предвижда се строителството да завърши към средата на май.
С новата велоалея в София ще са изградени над 38 км.

 


Тагове: велоалея, бул.
 
Коментари
 
Borislav Kosturkov - 23-03-2013 г. 23:21:51

Чудесна новина! Най-сетне ръководството на София, столичният кмет, в случая кметицата Йорданка Фъндъкова, да се погрижат и за тези, които безшумно и без да натоварват околната среда, се придвижват по улиците или просто се развличат със своите велосипеди! Браво! София върви към Европа!

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg