EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Новата Skoda Superb

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Новата Skoda Superb

mail16:30 | 08.04.2013прегледи 1337 коментарикоментари 0


Skoda показа първи снимки на фейслифта на Superb преди дебюта му в Шанхай. Моделът ще бъде публично разкрит през втората половина на април. Предната част, както и А-колоните са ревизирани, промени се забелязват и по предния капак и радиаторната решетка. Модернизираната Octavia идва с ново лого, нова предна броня с вградени светлини за мъгла, избор от 16- и 18- цолови джанти, нови лунен бял и метеорен сив металик цветове и би-ксенонни фарове с вградени LED светодиоди. Отзад моделът е получил по-големи LED стопове, нова лайстна на багажника и ревизирана броня.
Инженерите от Skoda са добавили старт/стоп система и система за регенериране на спирачната енергия, което допринася за редуциране на разхода на гориво с 19 %. Най-икономичният вариант е Superb Green Line, при който консумацията на гориво е само 4,2 л/ 100 км, а вредните емисии са 109 г/км CO2. Двигателните опции включват 1,4-литров TSI със 125 к.с. и два варианта на 2-литров TDI със 140 к.с. и 320 Нм и със 170 к.с. и 350 Нм.
Седанът предлага багажно отделение с капацитет от 595 литра, докато при комбито той е 633 литра. Екстрите включват соларен панорамен покрив, автоматичен паркинг асистент и информационно-развлекателна система с 6,5-инчов сензорен дисплей.
По отношение на безопасността Superb предлага в стандартното оборудване девет въздушни възглавници, три-точкови предпазни колани, ABS и ESP. Опционалните екстри включват система за следене налягането на гумите, система за подпомагане при изкачване на наклон, адаптивни светлини и активен асистент за шофьора, следяща за евентуална умора.
Фейслифтът на Skoda Superb излиза на европейския пазар през втората половина на тази година./източник: Skoda/Speed-Press

 


Тагове: Шкода, модел
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg