EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нов проект за трасе на АМ "Хемус"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов проект за трасе на АМ "Хемус"

mail08:00 | 16.05.2013прегледи 6439 коментарикоментари 0


Предстои изготвяне на нов проект за трасето на автомагистрала "Хемус", посочва в писмо инж. Асен Антов, изпълнителен директор на Националната компания Стратегически  инфраструктурни проекти /НКСИП/, до кмета на община Велико Търново Даниел Панов, съобщи общинската администрация.
В писмото се казва, че подготовката на проекта за автомагистрала "Хемус" ще бъде финансиран по оперативната програма "Транспорт" 2007-2013 г., а строителството на магистралата е предвидено през следващия програмен период 2014-2020 година.
В момента НКСИП финализира тръжна процедура за „Подготовка на проектни проучвания за доизграждане на автомагистрала „Хемус”. Направените до момента предпроектни проучвания от периода 1992 - 1993 г. и от 2001 г. са неактуални поради сериозни промени, настъпили в България след приемането в ЕС. Въз основа на транспортния модел от Генералния план за транспорта в България през 2011 г. е направена нова прогноза на трафика за АМ ”Хемус”.
За окончателен избор на вариант за реализация на АМ „Хемус” ще бъде взето предвид:
-актуализиране на прогнозата за трафика и ако е необходимо изготвянето на нова прогноза за нови варианти
-актуализиране на анализите и изготвяне на нови анализи. Сравнение на вариантите чрез мултикритериен анализ, който включва технически, икономически и екологични параметри
-изготвяне на детайлен финансово - икономически анализ, определяне на основните показатели за финансова възвращаемост и устойчивост на проекта
-изготвяне на цялостен нов доклад по ОВОС и оценка на съвместимост
Какво още ще се направи?
В процеса на сравнение на вариантите ще се проведат срещи с общините, през които преминава трасето на проекта.
Ще се изготвят нови карти с трасето на територията на всяка община. Ще бъдат отразени направените коментари от техническо и нормативно естество, въз основа, на които ще се направят съответни корекции в документацията.
"Велико Търново е сред важните културни и икономически центрове, които чрез АМ "Хемус" ще получат качествено нови връзки, както с останалата част на страната, така и с
международни коридори. Проектното решение за финансиране и изграждане на автомагистралата ще се съобрази в най-голяма степен с нуждите на региона" - завършва писмото.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg