EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Нов изпълнителен директор на Мтел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов изпълнителен директор на Мтел

mail14:20 | 31.07.2015прегледи 5018 коментарикоментари 0


Александър Димитров ще бъде новият главен изпълнителен директор на Мтел, като промяната влиза в сила от 1 октомври 2015 година, съобщи компанията. Той ще поеме поста от Танасис Кацирубас, който напуска Мтел след 5 години и половина в Telekom Austria Group. Александър Димитров работи в телекомуникационната индустрия от 15 години. В момента е главен търговски директор на Виваком. Заемал е редица ръководни позиции, включително и главен изпълнителен директор на Германос Телеком България, преди да се присъедини към екипа на Виваком през ноември 2008 година. Той е завършил Техническия университет в София с магистърска степен по електрически машини и съоръжения. Александър Димитров притежава и магистърска степен по маркетинг и мениджмънт от Университета за национално и световно стопанство в София.

В началото на седмицата бе съобщено за друга голяма рокада. Алехандро Платер стана новият главен изпълнителен директор на Telekom Austria Group (TAG). Той бе избран на среща на надзорния съвет на TAG по предложение на двамата мажоритарни собственици América Móvil и Österreichische Bundes- und Industriebeteiligungen GmbH (ÖBIB). Освен новата си длъжност Алехандро Платер ще запази и досегашната си позиция на главен директор „Операции“ в TAG.

Преди наколко дни Telekom Austria Group обяви, че нейното българско подразделение - Мтел - е постигнал съгласие за придобиването на 100% от кабелния оператор blizoo България с досегашния собственик – EQT V.

Същевременно стана ясно, че Мтел и Макс телеком са подписали договор за национален роуминг, или споделяне на мрежите си. От това ще се възползва най-вече Макс, чиято мрежа покрива 40% от населението на страната. Сключването на договора означава, че от Макс телеком ще имат по-голямо покритие, а не както до сега само в големите градове. Клиентите на Макс ще ползват неговата мрежа в големите градове, но след като излязат от зоната му на покритие, услугата им ще се прехвърля към мрежата на Мтел.Тъй като от Макс имат лиценз за предлагане на мобилни услуги, практически стават четвъртият мобилен оператор в България и за пръв път един телеком ще използва мрежата на друг.


Тагове: Мтел, директор
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg