EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Не бива да се допуска масова безработица и фалити

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Не бива да се допуска масова безработица и фалити

mail15:53 | 18.06.2009прегледи 622 коментарикоментари 0


Maslarova1Най-важното на този етап е да не допуснем масова безработица и фалити на структуроопредеящи отрасли в икономиката, каза пред журналисти министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова, цитирана от Агенция „Фокус”.
Особено внимание в условията на криза трябва да бъде обърнато на рисковите групи, подчерта Масларова. „Минималните стандарти и доходи трябва да се прецизират в условията на криза, тъй като там попадат безработните, децата, майките. Това обаче не трябва да елиминира възможността на хората с ниски доходи и квалификация, която вече не е атрактивна, да търсят възможности, да надграждат и да стават конкурентноспособни”, каза министърът. Според нея, намаляването на заплатите с цел запазване на работните места, е нормално, тъй като това са браншови споразумения. Държавата отдавна определя рамката, която е съгласувана с Националния съвет за тристранно сътрудничество.
Новите антикризисни мерки ще бъдат съобщени след седмица, каза още министър Масларова, цитирана от Агенция „Фокус”. Мерките са предимно свързани с
ОП „Развитие на човешките ресурси”. По програмата се насочват ресурси за над 180 млн. лв. за около 100 000 души.
По данни на Агенцията по заетостта през май безработицата е достигнала 7,08 %.
Това е с 0,04 процентни пункта по-високо от безработицата през април, а също така и по-високо от средномесечното равнище от началото на годината, което е 6,84%.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg