EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Националната банка на Гърция се слива с конкурента си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Националната банка на Гърция се слива с конкурента си

mail09:15 | 08.10.2012прегледи 566 коментарикоментари 0


Националната банка на Гърция (National Bank of Greece), най-големият заемодател в закъсалата страна от еврозоната, обяви, че е отправила оферта за сливането с най-големия си национален конкурент, банката Юробанк (Eurobank), предаде Асошиейтед прес.
В изявление НБГ посочва, че според предложението за сливане акционерите на Юробанк ще получат по 58 акции от новата банкова група срещу всеки 100 акции, притежавани досега от тях. Президентът на Юробанк Николаос Нанопулос заяви, че бордът на банката ще проучи офертата в конструктивен дух. Гръцките банки са под натиск да се слеят, след като понесоха големи загуби от тригодишната криза и от отписването на част от гръцкия дълг по-рано тази година.
"Офертата за сливане цели създаването на голяма банкова група в Гърция, която ще стабилизира гръцката банкова система и ще предостави необходимото финансиране в подкрепа на възстановяването на гръцката икономика", заяви президентът на НБГ Георгиос Заниас. В петък гръцката борса временно преустанови трансакциите с акциите на двете банки след информации в медиите за евентуалното им сливане.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg