EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Натискът на Меркел върху Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Натискът на Меркел върху Гърция

mail13:50 | 02.02.2012прегледи 587 коментарикоментари 0


Гърция да приложи договореностите, ако иска да получи нов заем, приканват високопоставени представители от германското правителство, цитирани от гръцкия в. "Етнос"/БТА. Изданието изтъква, че през последните дни е нараснал германският натиск върху Гърция. Пред германското радио Дойчланд фунг финансовият министър Волфганг Шойбле окачествил Гърция като "буре без дъно" и призовал страната да подражава на примера на Италия и да приложи договореностите с международните
кредитори, ако иска да получи още пари, за да избегне фалит. Можем да помогнем само ако си нямаме работа с "буре без дъно", казал Шойбле. Той добавил, че на заседанието на Еврогрупата в понеделник се е договорил с гръцкия си колега Евангелос Венизелос, че Гърция ще трябва да реализира мерките, които не е изпълнила досега, за да получи втория спасителен пакет финансова помощ. Ние държим на тези мерки, защото сигурно трябва да помогнем на Гърция, казал още Шойбле.
В. "Билд" пише, че 40 депутати от правителствената коалиция в Германия са изразили несъгласие да бъде оказана помощ на Гърция. Някои от тях дори били склонни да жертват един член на еврозоната.
Председателката на парламентарната група на Християнсоциалния съюз даже не изключила вероятността Гърция да бъде извадена от еврозоната. Същото мнение изказали и други представители на Християнсоциалния съюз.
Германският социалист - председател на Европейския парламент Мартин Шулц пък призовал "да намалеят острите критики по адрес на Гърция и да се увеличат инвестициите в страната". От своя страна член на управителния съвет на Бундесбанк предупредил, че евентуален неконтролируем фалит или излизане на Гърция от еврозоната би могло да предизвика огромни проблеми на финансовите пазари.
 снимка:архив EPA/БГНЕС


Тагове: Гърция, Меркел
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg