EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

НАП: 298 000 касови апарати свързани

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НАП: 298 000 касови апарати свързани

mail14:00 | 03.04.2012прегледи 452 коментарикоментари 0


Със сървърите на Националната агенция по проходите /НАП/  вече са свързани 298 000 касови апарата, съобщиха от пресцентъра на агенцията.
По предварителни данни на НАП около 300 000 са устройствата,  за които изискването трябваше да бъде изпълнено до полунощ на  втори април. Същият е и срокът, в който всички бензиностанции и газ-станции в страната бяха длъжни да монтират нивомерни системи на резервоарите си. Санкциите за неспазилите закона могат да  достигнат до 10 000 лв. и запечатване на търговския обект. Проверките на НАП, започнали тази сутрин, ще обхванат широк  кръг търговски обекти, сред които и такива за търговия на
горива. Т.нар. ведомствени бензиностанции също ще бъдат  проверявани и санкционирани, ако освен за вътрешна употреба, се  използват и за продажба на горива на клиенти.
От НАП припомнят, че всеки касов апарат, който не е от новия тип с дистанционна връзка, трябва да бъде изведен от употреба и фискалната му памет да бъде разчетена и демонтирана. Няма краен срок за дефискализирането на излезлите от употреба фискални  устройства, но едновременното използване на касов апарат,  свързан с НАП и такъв от стария тип е нарушение на закона,  предупреждават от приходната агенция. Потребителите могат да разпознаят дали едно фискално  устройство има дистанционна връзка с НАП по символите BG,  вписани в контур на картата на България отпечатани най-често в  долния ляв ъгъл на касовата бележка.
Вчера изтече и срокът, в който всички юридически трябваше да подадат своите декларации за облагане с корпоративни данъци. До момента това са направили 315 000 дружества, като повече от  половината от тях са изпратили формулярите си чрез интернет. По  електронен път в НАП са постъпили 168 000 документа. В края на месеца изтича друг срок - за деклариране на  доходите от физическите лица. До момента това са направили 168  000 души, като 14 000 (близо 9 на сто) от тях са изпратили  декларациите си онлайн, подписани с електронен подпис.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg