EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Накъде пътува Европа това лято?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Накъде пътува Европа това лято?

mail06:30 | 18.06.2013прегледи 991 коментарикоментари 0


Барселона и Лондон са летните фаворите за пътуване в чужбина сред повечето европейски потребители на търсачката за хотели trivago. Българските потребители, от друга страна, предпочитат хотели по българското черноморие, като Слънчев Бряг, Златни Пясъци и Св.св. Константин и Елена са най-търсените дестинации за почивка през лятото. Това показват резултатите от летните класации на най-търсените чуждестранни дестинации според различните международни платформи на търсачката за хотели www.trivago.bg. Барселона е най-търсената чуждестранна дестинация от потребителите на сайта идващи от Австрия, Белгия, Великобритания, Полша, Русия, Франция, Холандия и Швейцария. Столицата на Каталония също е най-желаният чуждестранен град за пътуване през лятото при потребителите от Португалия, но включвайки и местните най-търсени дестинации, остава далеч в класацията след Албуфейра, Монте Гордо и Портимао.
Потребителите на търсачката от Германия, Дания, Ирландия, Италия, Норвегия, Финландия, Чехия и Швеция най-често са търсили хотели за седмичен престой през лятото в Лондон. От световно прочутия тенис турнир Уимбълдън до карнавалът Нотинг Хил и множество други фестивали на открито, столицата на Великобритания определено има с какво да зарадва туристите това лято. При потребителите от Испания, наблюдаваме същия тренд като при португалците – въпреки че Лондон е най-търсената чуждестранна дестинация, испанските средиземноморски градове Бенидорм и Салоу са най-предпочитани за лятната почивка в пълната испанска класация.
Чуждестранният фаворит за почивка през лятото на потребителите от Гърция, Турция и Словения е Рим. При турските потребители, както и при потребителите от Испания и Португалия, местните дестинации за почивка през лятото изпреварват чуждестранните, като начело на турската класация откриваме Анталия, Бодрум и Сиде. Рим си остава най-предпочитаната дестинация при гръцките потребители, дори и след добавянето на местните фаворити като Фира, Протарас и Имеровигли.
Фаворите на българските потребители са изцяло местни дестинации, като Слънчев Бряг, Златни Пясъци и Св.св. Константин и Елена са най-търсените за периода на проучването.
Единствените потребители, с изключение на българските, при които откриваме българска дестинация начело на най-търсените места за почивка това лято са румънците. Курортът Златни Пясъци е получил най-много заявки за търсене на хотелско настаняване и изпреварва румънските дестинации.
Сравнявайки единствено българските дестинации присъстващи в класациите на различните международни платформи на сайта, Слънчев Бряг е получил общо най-много потребителски заявки за търсене. Английските и немските потребители най-често са търсили къде да отседнат в черноморския ни курорт. София е втората най-търсена българска дестинация, като най-голям брой немски потребители на сайта са търсили хотели в столицата ни това лято.

Според данните на trivago относно колко средно са похарчили потребителите на различните платформи за седмично хотелско настаняване независимо от дестинацията, норвежците и шведите, със средни хотелски разноски от 1 886 лв. и 1 661 лв. на двойна стая за седмица са на челните места в класацията. Най-малко пък са заплатили потребителите от Румъния, Полша и Турция, съответно със средно 790 лв., 834 лв. и 861 лв. за седмичен престой в двойна стая.


 


Тагове: лято, почивка
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048