EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-старият лаптоп в България намерен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-старият лаптоп в България намерен

mail15:00 | 31.08.2010прегледи 1343 коментарикоментари 0


Intel откри най-стария лаптоп в България, който все още работи. Това е 27-годишният Epson HX 20, произведен през 1983 г. През 2010 година собственикът му Богомил Александров от София, който е само 4 години по-възрастен от лаптопа си, продължава да го използва главно за програмиране.
“Организирахме този конкурс, за да напомним на българските потребители на лаптопи за всички предизвикателства, които крие остарялото ИТ оборудване и които може да причини на ценната им информация. Риск от загуба на данни, повече време за извършване на прости задачи и ограничения при използването на най-нов софтуер. Това са само няколко от причините, поради които съветваме мобилните потребители да обмислят редовното обновяване на своето оборудване. Освен това, бихме искали да подчертаем, че разходите, необходими за поддръжка на остаряло оборудване, се увеличават бързо след втората година на лаптопа. Препоръката на Intel, базирана на изследвания, е че технологичното оборудване трябва да се обновява на всеки 2-3 години. Наградата – компютър с процесор Intel Core i7 Mobile , ще осигури на новия си притежател възможността да пуска филми и музика, да редактира снимки и да извършва бързо и гладко и много други рутинни и екстремни компютърни дейности – нещо, което не може да бъде постигнато със старо технологично оборудване”, заяви Иринел Бурлою, мениджър ”Бизнес развитие”, Intel Corporation.
Наградата за победителя в конкурса е чисто нов лаптоп с най-нови технологии от Intel за мобилния сегмент, включително мобилен процесор Intel Core i7 720. Целта на Intel беше да осигури на притежателя на най-стария лаптоп в България устройство, което да му помогне да се наслади на предимствата на новите технологии.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg