EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

На Fraport искат двойни заплати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

На Fraport искат двойни заплати

mail13:20 | 21.02.2012прегледи 502 коментарикоментари 0


Най-голямата германска авиокомпания Lufthansa, чиято централа се намира на летище Франкфурт, обяви, че за днес се е наложило да отмени само още 80 двупосочни полета - всички вътрешни и европейски маршрути - след като взе мерки, за да работи въпреки стачката на 200 членове на синдиката GdF, информира AP. Малко под 200 служители по наземния контрол, сред които диспечерите, напътстващи самолетите при паркиране, стачкуват заради спор за заплатите с летищния оператор Fraport.
Операторът твърди, че исканията на GdF за двуцифрено увеличение на заплатите са "напълно неприемливи", докато синдикатът отбелязва, че иска просто възнагражденията на служителите да бъдат изравнени с това, което плащат другите летища. GdF и Fraport не успяват да постигнат ново споразумение след седмици на преговори, отбелязва AP.
Синдикатите, цитирани от световните агенции, съобщиха по-рано днес, че персоналът, извършващ наземния контрол на летище Франкфурт, е удължил до края на седмицата стачката си, която първоначално бе планирана да трае 48 часа. Стачката ще продължи до 23:00 ч. местно време (полунощ бълг. време) в петък, а не до 05:00 ч. утре, както се планираше по-рано.
Летището работи от 05:00 до 23:00 ч. всеки ден, посочва DPA. Стачката, започнала миналата седмица, вече доведе до отмяна на стотици полети и до закъснения на Франкфуртското летище - най-голямото в Германия и третото по натовареност в Европа - което на ден обслужва по 1300 излитания и кацания.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg