EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

МУ Плевен с 279 чужди нови студенти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МУ Плевен с 279 чужди нови студенти

mail12:10 | 14.02.2017прегледи 715 коментарикоментари 0


Медицинският университет в Плевен открива академичната учебна година за 279 новоприети чуждестранни студенти от 35 държави на 13 февруари, съобщиха от висшето училище.
Тази година приемът на чужденци за специалност "Медицина" е рекорден - по-голямата част от тях са от европейски страни. Висок е делът на гражданите от Великобритания, които по брой са колкото студентите от Индия. Трети по численост са първокурсниците от Италия, следвани от Германия, Швеция, Канада, Япония, Ирландия, Испания, Португалия. За първи път има студенти от Австралия, Филипините, Зимбабве и Малави.
Университетът в Плевен е първото висше медицинско училище в страната, което през 1997 г. въведе обучение по медицина изцяло на английски език. Общо в англоезичния курс се учат 900 чужденци. Досега са дипломирани 13 випуска лекари-чуждестранни граждани, намерили професионална реализация в цял свят. Има практикуващи в САЩ, Европа, Индия и Австралия.
Центърът за чуждестранни студенти към висшето училище приключи двуседмична Програма за адаптация на новоприетите. На 13 февруари в зала "Магнум" ректорът на университета проф. д-р Славчо Томов откри учебната година за чужденците.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg