EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МРРБ определи 80 млн.лв. на Бургас за саниране

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МРРБ определи 80 млн.лв. на Бургас за саниране

mail09:10 | 29.12.2022прегледи 752 коментарикоментари 0


МРРБ  определи 80 млн. лева максимален финансов ресурс за община Бургас, който ще обезпечи изпълнението на мерките по програмата саниране на многофамилните жилищни сгради. Средствата ще се използват за не повече от 30 сгради, в зависимост от големината им, съобщиха от местната администрация в Бургас. 

Оттам посочиха за БТА, че в града са подадени 205 заявления за участие в програмата от сдружения на собствениците. Всички, които отговарят на предварително определените условия и са представили необходимите документи в пълен обем, ще бъдат обработени от екип на Община Бургас и подадени на МРРБ в срок до 31 май 2023 година.  

“В Община Бургас няма да се прави класиране на подадените заявления и проектни предложения. Комисия, назначена от кмета, ще преглежда документите на сдруженията и при нередовност ще дава указания на домоуправителите за привеждането им в съответствие с изискванията на МРРБ. С оглед новите указания, всички 205 заявления следва да бъдат допълнени с новите образци на приложения по утвърдените от министерството насоки, за което ще им бъде оказано съдействие от експертите на Община Бургас“, уточниха от администрацията. 

И още: фирмите, които ще изготвят техническия паспорт и енергийното обследване, ще започнат работа през януари в комплексите „Меден рудник“, „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“, „Зора“, „Братя Миладинови“, „Лазур“. До този момент не са подадени заявление от фирми за обследване  на сградите в Централна градска част и комплекс „Възраждане“. Опит за намиране на фирма ще бъде направен отново в началото на следващата година. 

“Предвид необходимия технологичен срок за обработка на подадените заявления и подготовка на проектното предложение, Община Бургас определя краен срок за приемане на заявления до 28 февруари 2023 година“, съобщиха още от община Бургас. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg