EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Министри при израелски туристи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Министри при израелски туристи

mail10:00 | 25.07.2012прегледи 465 коментарикоментари 0


Трябва да убедим израелските туристи, че България е сигурно място за почивка. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев по време на възпоменателна церемония в памет на жертвите, която се проведе съвместно с израелския министър на туризма Стас Мисежников на летището в Бургас. Терористичният акт няма да навреди нито на отношенията между България и Израел, нито на туризма, а точно обратното, каза министър Добрев. По думите му това е допълнителен стимул за развитие на двустранните отношения между страните и за запазване на ръста на израелски туристи в България. Израелските туристи, които почиват традиционно у нас са около 6-7% от всички и ние очакваме техният брой да се увеличи, допълни той.
По думите на министър Мисежников страната ни се посещава годишно от около 170 000 израелски туристи. Той изрази надежда въпреки голямата трагедия, изрази надежда, че това ще продължи и в бъдеще. Ние сме тук, за да покажем, че тероризмът няма да успее и ние няма да спрем да пътуваме, заяви министър Мисежников.
В курорта Слънчев бряг министрите Добрев и Мисежников се срещнаха с група израелски туристи. Те споделиха, че са много доволни от почивката си и не се притесняват за своята сигурност. Министър Добрев съобщи, че са обсъдили съвместно с туроператорите необходимостта от непрекъснато информиране на туристите за предприетите от държавата мерки за сигурност.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg