EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Международни събития, 31 май

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Международни събития, 31 май

mail09:45 | 31.05.2013прегледи 398 коментарикоментари 0


ОХРИД - Министърът на външните работи Кристиан Вигенин ще участва в среща на министрите на външните работи на страните от Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа. Министрите ще обсъждат европейската интеграция на региона и добросъседските отношения.

РИМ - Италианският премиер Енрико Лета ще се срещне с президента на ЕС Херман ван Ромпой на фона на исканията на Италия ЕС да се ангажира още повече с борбата срещу безработицата, особено сред младите хора.

ФРАНКФУРТ - Очаква се антикапиталистически протести да съберат няколко хиляди души пред сградата на Европейската централна банка (ЕЦБ) и други финансови институции във Франкфурт.

ВИЕНА - На днешната си министерска среща Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) вероятно ще остави без промяна производствените квоти на равнище 30 милиона барела на ден.

БЕЙРУТ - Очаква се ливанският парламент да гласува за отлагане на насрочените за юни парламентарни избори за края на 2014 г. заради влошаващата се сигурност в страната и политическата безизходица.

ЖЕНЕВА - Съюзът на сирийските организации за медицинска помощ ще даде пресконференция за използването на химически оръжия в Сирия, за което властите и бунтовниците се обвиняват взаимно.

ЛОНДОН - Започва съдебното разследване на причините на смъртта на войника Ли Ригби, убит миналата седмица в Лондон от двама предполагаеми ислямисти.

ДОНЕЦК - Украинската опозиция се събира в Донецк, за да поиска освобождаване от затвора на бившия премиер Юлия Тимошенко.

ТЕХЕРАН - Първи телевизионен дебат на осемте кандидати за президент на Иран преди изборите на 14 юни.

ВАШИНГТОН - Президентът на САЩ Барак Обама ще се срещне в Белия дом с генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен. - Държавният секретар на САЩ Джон Кери
ще разговаря с германския си колега Гидо Вестервеле.

ПЕКИН - Китайският президент Си Цзинпин започва обиколка на Латинска Америка, в рамките на която ще посети Тринидад и Тобаго, Коста Рика и Мексико /до 6 юни/.

СИНГАПУР - Министрите на отбраната на 28-те страни от Азиатско-тихоокеанския регион се събират на годишния междуправителствен форум за сигурност "Диалога Шангри Ла",
организиран от Международния институт за стратегически проучвания /до 2 юни/.

БЕЛГРАД - Бившият директор на сръбската Държавна сигурност Йовица Станишич и заместникът му Франко Симатович, които бяха оправдани вчера по предвявените от Хагския трибунал им обвинения във военни престъпления, се очаква да се върнат в Белград.

ЗАГРЕБ - Британският външен министър Уилям Хейг е на официално посещение в Хърватия, където днес ще разговаря с президента Иво Йосипович и с премиера Зоран Миланович за предстоящото от 1 юли членство на страната в ЕС.

МОСКВА - Босненският външен министър Златко Лагумджия и руският му колега Сергей Лавров ще обсъдят в Москва политическите проблеми на Босна и Херцеговина и разширяването на икономическото й сътрудничество с Русия.

АТИНА - Ръководителят на Еврогрупата Йерун Дейселблум ще разговаря с гръцкия премиер Андонис Самарас и с министъра на финансите Янис Стурнарас, след което ще даде пресконференция.

ПРИЩИНА - Косовският парламент ще обсъжда положението и правата на албанците в Прешево, Буяновац и Медведжа в южна Сърбия. Очаква се в края на дебатите да бъде приета резолюция в подкрепа на албанците в Прешевската долина.
източник:БТА


Тагове: събития, свят
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg