EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Мащабен ремонт на жп гара Шумен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мащабен ремонт на жп гара Шумен

mail09:00 | 22.04.2014прегледи 3721 коментарикоментари 0


Огромен интерес предизвика предстоящия ремонт на жп гарата в Шумен, проектът за който представи НКЖИ. Планира се промяна на гаровият комплекс и околното пространство, ремонт на покрива, пероните, пешеходния подлез. Ще бъдат изградени два пътнически асансьора в подлеза на гарата, нови пешеходните алеи и подновяване на ландшафта. С извършване на предвидените ремонтни дейности гара Шумен ще придобие съвременен вид, напълно отговарящ на европейските изисквания. Не бяха съобщени данни кога започва ремонтът, на каква стойност е той, нито кога ще завърши той.
Специалистите представиха и завършилата реконструкция на спирка Мадара. Със собствени средства НКЖИ изгради новата спирка, с което се надява да подобри обслужването на пътниците и да осигури по-добри условия за извършването на комбинирани превози до Мадарския конник и Плиска. За лесно и безопасно слизане и качване на пътниците е построен 100 м перон; изградени са рампи за лица с намалена подвижност; монтирани са перонни навеси с дължина 20 м. По цялото протежение на перона е монтиран стоманен парапет.
Експертите обсъдиха и прекъсването на движението на влаковете в междугарието Смядово – Комунари, във връзка с изпълнение на укрепване и отводняване в железопътния участък.
Изпълнението на ремонта има за цел постигане на висока сигурност на влаковото движение и осигуряване на условия за безопасна експлоатационна работа; възстановяване на скорост; премахване на временно намаление.
За пътниците между Смядово и Комунари е осигурен транспорт с автобуси по разписанието на влаковете. Движението ще бъде възстановено в началото на летния сезон.


 снимка НКЖИ:ремонтираната спирка Мадара


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg