EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лондон иска да остане в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лондон иска да остане в ЕС

mail18:10 | 26.06.2016прегледи 664 коментарикоментари 0


Почти 160 хиляди души са подписали петицията до кмета на Лондон Садик Хан с искане "да провъзгласи независимост на британската столица от Великобритания и да подаде заявка за членство в ЕС". Документът беше качен на сайта change.org на 24 юни, предаде ТАСС.
 "Лондон е международен град и ние искаме да останем в сърцето на Европа. Петицията призовава кмета да провъзгласи Лондон за независим град и да подаде заявка за присъединяване към ЕС, в това число към Шенгенската зона", се казва в текста на документа, в който се предлага на Хан да стане "президент" на "независим Лондон".
Авторите на подписката са си поставили за цел да съберат 200 хиляди подписа. След това обещават да изпратят документа в кметството на британската столица.
Същевременно качената в петък онлайн петиция на сайта на британския парламент, призоваваща британските депутати да разгледат възможността за нов референдум за членството на Обединеното кралство, до момента вече е подписана от над 3 милиона души. По закон за разглеждане на петицията в парламента са необходими 100 хил. подписа. При това положение депутатите може да разгледат петицията на следващото заседание на парламента.


Тагове: Лондон, ЕС
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg