EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Логистичните площи засега най-стабилни на пазара

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Логистичните площи засега най-стабилни на пазара

mail20:04 | 13.05.2009прегледи 979 коментарикоментари 0


logistic1Индустриалните площи в България са най-слабо засегнатия сегмент от пазара на имоти поне засега, показват данни за първото тримесечие на консултантската компания Фортън Интернешънъл, цитирани от Inevestor.bg.
Потенциалът на индустриалните имоти се подкрепя от запитванията за обеми от над 6 хил. кв. метра, които дават възможност за сключване на значителни за размера на нашия пазар сделки. Наемните нива на новите качествени площи в София се запазват в границите на 5-6 евро за кв. м, а по-старите складове се отдават на нива от 1-2 евро/кв. м.
Доходността в индустриалните площи продължава да расте и достига нива от 13%, сочат данните на компанията. Въпреки това дори при тези високи нива на доходност инвеститорският интерес не е съществен, посочват консултантите.
Предлагането остава непроменено през първото тримесечие. Към края на 2008 общата наличност на съвременни складови и логистични площи в София се оценява на 350 хил. кв. м. Пловдив е вторият по големина логистичен център в страната с приблизително 226 хил. кв. м модерни площи.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg