EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лаборатория "Качество на водите" с европейски показатели

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лаборатория "Качество на водите" с европейски показатели

mail09:20 | 05.05.2011прегледи 957 коментарикоментари 0


Лабораторията "Качество на водите" към Изпълнителната агенция по околна среда /ИАОС/ е показала отлични резултати в международни сравнителни изпитвания по Програмата "Qualco Danube". Това показва официалният доклад на Научноизследователския институт по опазване на околната среда и управление на водите "VITUKI", в който са представени резултатите от изпитванията, съобщи ИАОС.
През тази година в програмата са участвали 75 европейски лаборатории от 11 държави. Целта на този тип сравнения е да се анализира качеството на работа на всяка лаборатория. Направени са лабораторни изпитвания на проби по 64 основни и специфични характеристики, които определят качеството на водите на река Дунав.
Лабораторията "Качество на водите" и регионалните лаборатории /РЛ/ към ИАОС - Враца, Монтана, Плевен, Русе и Велико Търново, са включени и изпълняват програма за наблюдение и опазване чистотата на река Дунав. Лабораториите са с териториален обхват, покриващ цялостния мониторинг на река Дунав, и притежават необходимата техническа възможност и компетентност да извършат своевременен анализ на води за съдържание на различни замърсители, се посочва в съобщението.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg