EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

КТБ и Русия купуват Виваком

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КТБ и Русия купуват Виваком

mail12:03 | 20.07.2012прегледи 2002 коментарикоментари 0


Корпоративна търговска банка (КТБ), заедно с партньорите си от руската “Внешторгбанк” (ВТБ) е новият собственик на телекомуникационния оператор Виваком, това става ясно от съобщение на БТК до фондовата борса.
"Главният координационен съвет на старшите обезпечени кредитори на БТК и нейната компания-майка принципно са се споразумели относно условията за продажба на БТК на двама финансови инвеститори", гласи съобщението.
БТК се продаваше по процедура, водена от лондонския офис на инвестиционната банка "Морган Стенли". В нея за фаворит се смяташе единственият стратегически инвеститор – турският мобилен оператор "Тюрксел".  През март т.г.  руското инвестиционно  дружество "ВТБ Кепитъл" на руската държавна "Външно-търговска банка" (ВТБ) заедно с Корпоративна търговска банка подадахо съвместна оферта за покупката на Виваком.

Най-големият проблем при тази сделка е големият дълг на Виваком, но според вече съобщеното той ще бъде намален от 1.65 млрд. евро до 588 млн. евро. т.е. със 64%. При това положение около 50% от вземанията си трябва да отпишат големите кредитори на телекома - това са банки начело с Royal Bank of Scotland, Deutsche Вank, Castle Hill, Европейската инвестиционна банка и Raiffeisen Zentralbank, както и някои от мецанин кредиторите като Tennenbaum Capital Partners, Mezzanine Management и др. По-малки дялове държат австрийското поделение на Unicredit, AXA Private Equity и др.

Вижте още:   "Приватизатори" сринаха БТК

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg