EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Коя е най-добрата ракия? Според познавачи.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Коя е най-добрата ракия? Според познавачи.

mail07:10 | 30.10.2013прегледи 6413 коментарикоментари 0


Започва ракиеното време в България. Още през септември хората в селата започнаха да варят плодовата течност. Тази година реколтата от сливи, грозде, ябълки и други плодове е особено качествена и пълна с захари.

София бе домакин на първия Балкански фестивал на ракията. На него се проведе конкурс за продукт на потребителя сред най-предпочитаните високоалкохолни напитки по време на фестивала. Дегустациите в рамките на съревнованието бяха организирани съвместно Българската национална асоциация „Активни потребители” и Национална винаро-лозарска камара. Проучването се проведе през втория и третия ден на Фестивала на ракията, сред гостите на изложението. Те имаха възможност да оценят напитки в 6 категории, чрез сляпа дегустация. Най-малко 100 потребители са дали своя глас за всяка категория продукти, като са попълнили анонимна анкета, в която се посочва код за избрания от тях продукт. В категориите, в които участва само един продукт, се прилага методиката на гласуване по скала.
EconomyNews.bg предупреждава, че класацията няма представителен характер, а носи само ориентировъчна информация за потребителите.

Ето резултатите:
zoom_sss


Тагове: ракия, конкурс
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg