EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Контрапротестиращи атакуват СУ "Климент Охридски"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Контрапротестиращи атакуват СУ "Климент Охридски"

mail12:26 | 27.10.2013прегледи 1390 коментарикоментари 0


Бръснати глави, предвождани от депутата от БСП Борис Цветков нахлуха в двора на Софийския университет. Някои от тях са влезли и в окупираната сграда на Алма матер.Това съобщи сайтът оф нюз. В двора се е изсипал и традиционния контрапротест, който гледаме всеки ден пред президентството. Там са водачката му Нина Гергова и Андрей Вълчев от младежкото БСП.

От СУ веднъж вече са викнали полиция, но тя си е тръгнала. В момента отново се звъни на полицията. Към 11:56 : Контрапротестиращи, предвождани от Нина Гергова и младежкото софийско БСП са застанали пред галерията на ул. “Шипка” 6.

Публикувано от Ivan Bedrov на 27 окт 2013: "Реших да мина покрай Софийския университет в неделната сутрин. Ей, така – без цел. Не успях лесно за проникна в двора – бях проверен, анализиран, накрая решиха, че може.
След като екип на бюрековите медии вече беше вътре, оставаше и да не мина проверката :)
От студентите чух, че се готвят провокации и към 11 часа очакват “атака”. Не очаквах обаче толкова буквално да се случи.
Първо дойдоха Нина Гергова и екип на ТВ Алфа на “Атака”. Учудващ синхрон в действията им. В началото полемиката беше само словесна.
После дойдоха двайсетина яки момчета в черни дрехи, които недоволстваха, че не могат да учат. Останалото е фашизъм." Вижте видео:

Тази сутрин бе създадена страница във Facebook от студенти, които са срещу окупацията на Софийския университет, съобщи БГНЕС.
”Бяхме лишени от правото си да учим. Ние и нашите семейства търпим лишения, за да си плащаме редовно студентските такси и да посещаваме лекции. Търговците влязоха и окупираха храма. Ние, студентите, сме символ на свободния дух, така както Университетът е символ на мястото, в което свободно могат да се дебатират всякакви идеи”, написаха контрапротестиращите студенти, които са срещу окупацията на Софийския .
“Днес Университетът е окован във вериги. Оковаха го хора, които нямат нищо общо с нашите искания, нашите проблеми, нашите тревоги. Оковаха го хора, които вкараха политиката в храма. Затова – Вън търговците от храма!”, се казва още в призива на недоволните от окупацията.

 


 


Тагове: контри, СУ
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg