EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китайци искат да строят завод в Русе

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китайци искат да строят завод в Русе

mail06:55 | 25.07.2016прегледи 2883 коментарикоментари 0


Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с бизнес делегация от Китай, която е на посещение в София, съобщиха отправителствената информационна служба. В рамките на разговора президентът на държавната компания СИТИК Груп Ван Дзюн представи конкретен инвестиционен проект за завод за производство на алуминиеви автомобилни джанти в Русе. Инвестицията възлиза на 100 млн. щ.д. и ще осигури работни места за 300 души. Производството в България ще е съобразено с всички екологични норми на ЕС, увериха от делегацията.
Министър-председателят отбеляза, че страната ни се радва на засилен инвеститорски интерес от китайски компании и посочи предимствата на държавата ни като стратегическа локация, с благоприятни икономически и данъчен режими. Той приветства заявения интерес и в други сектори като инфраструктурата и селското стопанство. По време на срещата премиерът и представителите на делегацията изразиха желание за по-нататъшно укрепване на партньорството и задълбочаване на сътрудничеството между български и китайски бизнес организации и компании. 

В Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията провеждаме индивидуална политика към различния тип инфраструктура. Това заяви министър Ивайло Московски, по време на работна среща с президента на „Ситик Груп“ Ван Дзюн и ръководената от него бизнес делегация от Китайската народна република.

В тази връзка министър Московски допълни, че за модернизацията на пътната и железопътната инфраструктура се използват предимно външни източници на финансиране, чрез структурните и кохезионните фондове на Европейския съюз. Докато за пристанищната инфраструктура и летищата политиката е насочена към външни инвеститори и съответно към отдаване на концесия.

Министър Московски запозна китайската делегация с факта, че България е единствената държава от Европейския съюз, през която преминават пет от трансевропейските транспортни коридора.

В края на официалната част Ван Дзюн изрази сериозните намерения на „Ситик Груп“ за инвестиции в България, както и личните си очаквания за започване на съвместна работа в съвсем близко бъдеще.


Тагове: Русе, Китай, завод
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg