EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Квоти за близо 3 млн. кг. мляко

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Квоти за близо 3 млн. кг. мляко

mail15:00 | 27.09.2011прегледи 771 коментарикоментари 0


Заявените за закупуване квоти за доставка са за 2 662 978 кг., а за директни продажби – за 10 500 кг. Процедурата по прехвърляне на индивидуални млечни квоти без прехвърляне на стопанството започна – за трета поредна година – на 1 август 2011 г. Нейната цел е да осигури допълнително количество квоти за тези, които разширяват своята дейност, и в същото време да даде възможност на производителите, които не са реализирали и не са предлагали на пазара своя продукция през изминалия квотен период, да се освободят от разпределените им квоти. Срокът за подаване на заявления за закупуване приключи на 30 август.
В момента все още тече прием на заявления за продажба на квоти, който ще продължи до 15 ноември. Формулярът за заявка може да бъде изтеглен от страницата на фонда: http://web.dfz.bg/bg/selskostopanski-pazarni-mehanizmi/mliako/mlechni_kvoti/proizvoditeli_krave_mliako/, или получен във всяка областна дирекция. На продажба подлежат само нереализираните индивидуални квоти за доставки и директни продажби.
Тази година цената за закупуване или продажба на млечна квота е 0.07 лв/кг., както за квотите за директни продажби, така и за квотите за доставки. Единствената новост е, че производителите на краве мляко, които купуват или продават млечни квоти, запазват индивидуалната си референтна масленост. Досега количествата им се приравняваха към 38 г/кг. Млекопроизводителите, които купуват индивидуални млечни квоти за първи път, ще получат индивидуална референтна масленост от 39,10 г/кг.
Млечната квота е максималното количество мляко, което производителят може да реализира на пазара, без да плати налог за съответната квотна година. България прилага системата за разпределение на квотите от 2007 г., за да регулира количеството произведено мляко. Всяка страна-членка на ЕС има определена национална квота, която се разпределя между производителите. Те получават индивидуална квота за доставки и/или директни продажби, в зависимост от нуждите на стопанството си.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162