EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Какво ще се строи в София?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Какво ще се строи в София?

mail10:15 | 22.03.2013прегледи 733 коментарикоментари 0


Строителството на кръстовището на две нива на бул. „Акад. Иван Евст. Гешов” и ул. „Георги Софийски” тази година ще продължи. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Любомир Христов, зам.-кмет по направление „Транспорт и транспортни комуникации” на Столична община. „Там ще положим последен износващ пласт асфалт и окончателно да бъде пуснато в експлоатация.
През втората половина на годината предстоят началото на строителството на кръстовището на бул. „България” и бул. „Акад. Иван Евст. Гешов” и това на „Семинарията” при бул. „Симеоновско шосе” и бул. „Никола Вапцаров”.

По време на ремонтите трафикът ще бъде частично затрудняван, така както при другите ремонти, като този при Телевизионната кула. Там, където има необходимост от цялостно затваряне, то ще се осъществи, но ще се направи добра организация на движение и на ремонтите дейности, за да бъде в минимален срок затруднението за придвижване в тези райони.
Средствата за тези два обекта са осигурени от Европейска инвестиционна банка. „Други обекти, които ще бъдат изграждани тази година, са със средства, заложени в бюджета на Столична община. Един от тях е довършването на пробива на бул. „Царица Йоана”, който ще осигури връзката на бул. „Петър Дертлиев” и кв. „ Люлин” с новостроящия се участък от Западната дъга на околовръстния път на София.
Реконструкцията на бул. „Витоша”, реконструкцията на ул. „Цар Иван Асен” от Румънското посолство до бул. „Евлоги и Христо Георгиев” и реконструкция на бул. „Христо Смирненски” също се поемат от бюджета на Столична община, посочи зам.-кметът на Столична община.
Ремонтите на междукварталните улички са дейности, които ще бъдат реализирани по линия на т.н. „текущ ремонт”, средства, които са осигурени целево. „Това са около 2 милиона лева за ремонт на тротоари. Една значителна част от средствата са предвидени за инвестиране във второстепенните улици”, обясни още Любомир Христов.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg