EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Как Столична община подкрепи волейбола?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как Столична община подкрепи волейбола?

mail14:15 | 22.07.2013прегледи 631 коментарикоментари 0


Изпълнява се цялостен ремонт на прилежащите пешеходни площи и тротоари към зала «Христо Ботев» в «Струдентски град» заедно с уличното осветление. Кметът на София Йорданка Фандъкова провери ремонтните дейности и възложи да се разшири обхвата на ремонта на пешеходното пространство в частта между ул.»Университетски парк» и спортната зала, която е предоставена на Българската федерация по волейбол, съобщи пресцентърът на Общината.

С ремонтна на прилежащите площи се оформя пешеходна зона около залата, ще бъдат обновени тротоарните настилки с унипаваж и асфалтови настилки. Ще бъдат ремонтирани бордюрите, паркинга с бетонно-тревни паркингелементи. Осветлението пред зала „Христо Ботев” също ще бъде обновено – подменя се подземната инфраструктура и се монтират 9 нови осветителни тела по продължението на главната алея и страничните подходи към входа на залата.
Обновеното околно пространство ще допринесе за подобряване на средата за бъдещи спортни прояви, както за посетителите в спортната зала, така и за живеещите в района.
С изпълнението на проекта Столична община подкрепя волейбола.
От миналата година започна цялостно изпълнение на ремонти на тротоари заедно с изграждането на улици. Около 40 км тротоари са обновени. Тази година от началото досега са ремонтирани приблизително 17 км тротоари. Обновени са участъци от бул.”Цар Освободител”, бул.”България”, бул.”Христо и Евлоги Георгиеви”, ул.”Хан Крум” и др. В момента се довършва ремонта по ул.”Иван Асен ІІ”.
От август се предвижда да започне ремонта на тротоарните настилки по ул.”Цар Иван Шишман”.
По програмата за текущ ремонт на улици са завършени ремонтните дейности по 22 вътрешно-квартални улици. Тези улици са в районите „Овча купел”, „Слатина”, „Кремиковци” и други.
Предстои ремонт на още 6 улици в район „Витоша” и „Овча купел”.
Приключва процедурата за избор на изпълнител за ремонт на 25 улици. При приключване на процедурата за 12 от тях се предвижда строително-ремонтните работи да започнат средата на август.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 894