EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Италия разследва рейтингови агенции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Италия разследва рейтингови агенции

mail11:30 | 10.02.2014прегледи 644 коментарикоментари 0


Италианската сметна палата потвърди, че разследва международни рейтингови агенции заради поредица понижения на рейтингите на страната, които засегнаха Италия в разгара на дълговата криза в еврозоната, предаде ДПА. Вестник "Файненшъл таймс" писа вчера, че рейтинговата агенция Standard & Poor's Ratings Services е била информирана за разследването и че е обвинена в пренебрегване на "италианската история, изкуство и ландшафт, които, както се признава в цял свят, са основата на нейната икономическа сила."
Това е все още предварително разследване и делото може да бъде отхвърлено, след като рейтинговите агенции представят обясненията си, посочиха италианските одиторски власти в съобщение.
Те не повтарят обвиненията, че италианското историческо наследство неправилно е било пренебрегнато, посочвайки само, че прокурор проучва пониженията на рейтингите през 2011 и 2012 година, които доведоха до рязко повишение на италианските показатели за риск.
Сметната палата подчертава, че е прекалено рано да се говори за искове за нанесени щети, докато "Файненшъл таймс" посочва цифрата 234 милиарда евро (320 милиарда долара), като са включени също рейтинговите агенции Moody's и Fitch.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg