EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Италианци в битката за гръцкия газ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Италианци в битката за гръцкия газ

mail15:40 | 06.10.2014прегледи 1080 коментарикоментари 0


Италианският консорциум Едисон обяви, че ще участва в международния търг за откриване на въглеводороди в Гърция, съобщава в. "Етнос".
Компанията официално е потвърдила своето участие на среща в Милано с гръцкия министър на природната среда, енергетиката и климатичните промени Янис Маниатис. Представител на Едисон потвърдил пред гръцкия министър, че неговата компания проявява интерес не само за участие в
сондажите за откриване на нефт и газ в Йонийско море и южно от о-в Крит, но и за реализацията на газопровода между Италия и Гърция, а също така и на газовата връзка между Гърция и България. Едисон е партньор с гръцката газова компания ДЕПА в тези два проекта.
От своя страна гръцкият министър споменал също и за участието на Едисон в търговете за пренос на синьо гориво до Балканите по тръбата East-Med /през Израел, Кипър и Гърция/ и то да стига дотам чрез газовата връзка между Гърция и България и до Италия чрез газопровода между Гърция и Италия.
Янис Маниатис казал още, че гръцкото правителство е поело инициативи за отваряне на пазара на електроенергия в Гърция - сектор, в който Едисон вече участва активно от 2008 г. насам в партньорство с големи гръцки компании.

 


Тагове: газ, Гърция
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg