EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Исторически пик на парниковите емисии сега

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Исторически пик на парниковите емисии сега

mail14:15 | 22.11.2010прегледи 571 коментарикоментари 0


Икономическата криза не е довела до очакваното ограничаване на световните емисии на въглероден диоксид, отделяни при използването на изкопаеми енергоизточници, тъй като спадът им в развитите промишлени страни е бил компенсиран от тяхното силно нарастване в Китай и Индия, сочи проучване, публикувано в списание "Нейчър геосайънс". През 2010 година се очаква парниковите емисии отново да започнат да се увеличават, прогнозират експертите на Глобъл карбън проджекс, които са автори на изследването, цитирано от Франс прес. Резултатите от това изследване се публикуват само седмица преди откриването в Канкун (Мексико 29 ноември - 10 декември) на конференцията на ООН по климата, на която се възлагат надежди да компенсира провала на форума в Копенхаген и да положи
основите на ефективна архитектура на борбата срещу климатичните промени, отбелязва АФП.
Емисиите на въглероден диоксид, предизвикани от човешката дейност, пак започват да се увеличават след по-малкото от очакваното им понижение в резултат на световната рецесия. Учени прогнозират, че емисиите на въглероден диоксид от изгарянето на въглища, петрол и газ тази година ще достигнат най-високото си равнище в досегашната история, пише днес британският в. "Индипендънт".
Равнищата на емисиите с парников ефект никога не са били толкова високи и за пореден път започват да нарастват. Учени коригираха данните за глобалния обем на емисиите на въглероден диоксид, които сочат свиване на емисиите на въглероден диоксид с 1,3 на сто през 2009 година, което е наполовина по-малко от първоначално прогнозираното. Тази година те очакват парниковите емисии да се увеличат с над 3 процента, а това превишава средното годишно нарастване за последното десетилетие.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165