EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

9 млн. квоти парникови газове изтъргувани

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

9 млн. квоти парникови газове изтъргувани

mail17:01 | 29.06.2010прегледи 1976 коментарикоментари 0


До момента българските предприятия са изтъргували 9 468 274 квоти парникови газове в европейската схема за търговия с емисии, съобщиха от Изпълнителната агенция по околна среда /ИАОС/, която администрира Националния регистър за търговия с емисии.
Националният регистър вече е блокиран в изпълнение на решението на Прилагащия орган към Комитета по изпълнение на задълженията на страните по Протокола от Киото. Прилагащият орган прие вчера окончателно решение, с което потвърди предварителното заключение от 12 май за отмяна на акредитацията на България за участие в механизмите по Протокола, включително международната търговия с емисии.
Решението се основава на лошото качество на докладваната от България инвентаризация на емисиите през април 2009 г. и на констатациите от проверка в страната през септември 2009 г., която отчита липса на напредък след дадените препоръки, съобщиха по-рано днес от Министерството на околната среда и водите.
На заседанието на Прилагащия орган, състояло се вчера в Бон, България получава възможност за по-благоприятна и ускорена процедура за възстановяване на акредитацията си. В текста на окончателното решение са внесени съществени промени в полза на страната - България получава възможност да възстанови акредитацията, като представи подобрена информация за инвентаризацията на парникови газове и на тази основа да поиска проверка на място от международни експерти в удобно за страната
време.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4146