EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Испанска фирма дискриминира българи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Испанска фирма дискриминира българи

mail09:20 | 05.04.2011прегледи 734 коментарикоментари 0


Комисията за защита от дискриминация (КЗД) проверява испанска фирма за дискриминация и неравно третиране на българските работници в сравнение с работниците чужди граждани, съобщиха от комисията.
Сигналът е от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС). Министерството е възложител по договори за строителство на Дунав мост между Видин и Калафат", сключени с испанската компания "Еф Си Си Конструксион". Министерството уведомява, че до него са адресирани сигнали
от български работници, наети от ЕФ Си Си Конструксион - клон България". Работниците се оплакват от по-ниски заплати и заплащане на извънреден труд в сравнение с работниците, чужди граждани.
При преустановяване на строителните работи на обекта поради лоши зимни условия българските работници са принуждавани да ползват неплатен отпуск, а работниците чужди граждани не ползват такъв отпуск и продължават да получават трудовото си възнаграждение, пише в сигнала. Министерството моли комисията в рамките на нейните правомощия да извърши проверка на "Еф Си Си Конструксион - клон България" и при установяване на нарушения да наложи съответните санкции и принудителни административни мерки на работодателя.
 


Тагове: фирма, българи
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg