EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Информират онлайн за опасни продукти в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Информират онлайн за опасни продукти в ЕС

mail12:34 | 07.07.2009прегледи 714 коментарикоментари 0


M_Kuneva1Ново "бизнес уведомление" може да информира вече за опасни продукти в търговската мрежа в Европейския съюз, съобщи Европейската комисия.
Производителите и дистрибуторите в Европейски съюз получават възможност и ще имат задължението чрез онлайн връзка да уведомяват националните власти във всички страни от съюза за различни нехранителни опасни продукти, попаднали на европейския пазар.
Досега, при откриване на такива продукти, националните власти бяха длъжни да информират Системата за бърз обмен на информация за опасни нехранителни стоки (РАПЕКС), която действа в страните от Европейския съюз. След това самата система трябваше да информира страните членки и продуктът да бъде изтеглен от търговската мрежа.
Чрез "бизнес уведомлението" всички страни в Европейския съюз ще бъдат информирани веднага и едновременно. Така времето за реагиране при отриване на опасен за потребителите продукт ще се намали многократно и много по-бързо ще бъдат вземани действия срещу опасните продукти, което е от очевиден интерес за потребителите.
Новата инициатива бе разгласена днес от еврокомисаря за защита на потребителите Меглена Кунева в слово пред Конвенцията на европейските бизнес лидери в Хелзинки, информира Европейската комисия.
"Целта на бизнес уведомлението е да ни направи по-сигурни, че бързо ще се получава информация за всички открити на пазара опасни продукти и ще бъдат предприети действия за изтеглянето им от пазара много по-бързо отпреди", е отбелязала тя.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg