EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Информация за тонерите в изборния ден

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Информация за тонерите в изборния ден

mail11:15 | 15.05.2013прегледи 439 коментарикоментари 0


Доставената техника на територията на всички избирателни секции в цялата страна е общо 12 300 бр. от три модела, съответно: HP Deskjet 1050 – 6800 бр., HP Deskjet 3050A – 1 500 бр., и HP Deskjet 2515 – 4 000 бр., с осигурен над 10% резервен консуматив (1490 бр.).
На устройствата са направени тестове в администрацията на МС, който показва, че осигуреният тонер гарантира отпечатването на 190 страници.
Във връзка със сигнал, получен от г-н Лютви Местан, е направена проверка по области и е поискана информация от фирмата, доставила копирните машини. Получената информация показва, че в процеса на копиране в отделни секции машините са били претоварени и в тази връзка са „спрели да копират“, което е коментирано като изчерпан консуматив. След направени консултации и дадени указания, работата с тях е продължила без да се налага осигуряване на допълнителен консуматив.
В част от областите допълнителен консуматив е осигуряван от резерва, предоставен с централизираната доставка, от допълнително осигурен от общинските администрации резерв, както и от магазините на доставчика, където е имало осигурено дежурство. Получената информация не потвърждава изнесеното в сигнала на г-н Местан (по-долу е приложена справка в табличен вид).
Получена е информация, че в рамките на изборния ден в отделни секции е правено копиране и на други материали, различни от предвидените по Изборния кодекс.
Информацията за работата по осигуряване на помощ на секционните комисии в периода 11-13 май, задължение на доставчика показва, че:
регистрираните обаждания на кол центъра са както следва:
• в събота, 11 май – 150 бр.;
• неделя, 12 май – 180.
Имало е комуникация на местно ниво между областни представители и управители на Техномаркет магазини и всички възникнали проблеми са отстранени на местно ниво.
Посещенията на мобилни групи по избирателни секции са около 100 за двата дни – събота и неделя, за цялата страна.
Регистрираните замени в следствие на посещенията включват 16 копирни устройства и 28 консуматива (повечето от които в област Смолян неделя вечер).
Има много общини и големи градове, където не е имало повиквания на мобилните групи за целия уикенд, като Банско, Гоце Делчев, Кюстендил, Димитровград, Русе, Силистра, Добрич, Бургас, Самоков, Ихтиман, Ямбол, Сливен, Карлово.
zoom_sss


Тагове: тонери, избори
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg