EUR 1.9558
USD 1.7973
CHF 1.9740
GBP 2.2988
CNY 2.4807
you tube
mobile version

Идеите на КНСБ за енергетиката

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Идеите на КНСБ за енергетиката

mail13:45 | 11.06.2013прегледи 310 коментарикоментари 0


КНСБ предлагат спешни мерки за оздравяване на енергетиката, като изготвяне на балансирана и съгласувана програма за параметрите в енергийния сектор за новия регулаторен ценови период 1 юли 2013 г. - 1 юли 2014 г. Това се посочва в позиция  на синдиката, изпратена до медиите.
Според синдиката е необходима точна преценка на мястото на българските ТЕЦ, а оттам и на въгледобивните дружества в регулирания пазар /енергийния микс/ и за мерките, които биха позволили тяхното излизане на свободния пазар. Необходимо е още  решаване на проблема с цените на българските въглища, радикално намаляване на такса пренос за износ на ел.енергия за осигуряване натоварването на енергийните мощности и на въгледобива, посочват от синдиката.
Конфедерацията е за създаване на фонд "Зелена енергия", с оглед премахване на добавката за "зелена енергия", за предоговаряне на условията за изкупуване на енергия от двете  американски централи, за да се премахне добавката за "невъзстановяеми разходи". Синдикалистите предлагат предоставяне на преференции за изкупуване на ток само за високоефективни когенерации за намаляване на добавката за "кафява енергия",  договаряне на дерогация по квотите за въглероден диоксид, за да се даде възможност за инвестиции в очистващи инсталации. От КНСБ настояват да не се допуска фалит на "НЕК" ЕАД, както и държавата да поеме отговорността на собственик при покриване  задължения на "Холдинг - БДЖ" ЕАД. Конфедерацията предлага да се прилага допустима държавна намеса за подкрепа дейността на "ВМЗ" ЕАД-Сопот, за да се избягне неговата несъстоятелност в случай, че не се осъществи приватизацията му. Иска се също да бъде изплатена дължимата от държавата субсидия за "Български пощи" ЕАД, заради това, че дружеството извършва т.нар. универсална пощенска услуга.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg