EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Идват добри времена за автомобилната индустрия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Идват добри времена за автомобилната индустрия

mail11:20 | 07.01.2010прегледи 543 коментарикоментари 0


Днес изпълнителният директор на General Motors Ед Уайтъкар заяви, че компанията му ще отчете печалба през 2010 г., съобщава Bloomberg. Автомобилният производител регистрира пет поредни години загуби.
Предшественикът на Уайтъкар също прогнозира положителен финансов резултат за GM през тази година.
Данните за продажби на нови автомобили в САЩ за декември  показват възстановяване на пазара. Макар да GM регистрира спад от 6%, като цяло индустрията регистрира ръст на продажбите в края на 2009 г. от 15%.
Автомобилният пазар в България се отваря и очакванията са през тази година търсенето да се покачи в сравнение с 2009, смята Любомир Доросиев зам.-председателят на Асоциацията на вносителите на автомобили, предаде Фокус. Според него доста хора са си накупили автомобили и реално изчакваха да падне акцизът, за да може да започнат да ги внасят на пазара.
Една от причините за свиване на българския пазар на автомобили е не толкова кризата, колкото появата на много търговци, които се опитвали да навлязат в бизнеса. Постепенно част от тях отпадат. „Сега пазарът се съживява, хората пазаруват автомобили и моите очаквания са за хубави времена”, каза Доросиев.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg