EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Защо недоволстват италианските фермери?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Защо недоволстват италианските фермери?

mail11:03 | 18.07.2019прегледи 842 коментарикоментари 0


Италианският селскостопански сектор силно се противопоставя на търговското споразумение, което Европейската комисия постигна през юни с групата Меркосур, обединяваща страните от Южна Америка. Това съобщи италианският министър на земеделието, прехраната и горите Джан Марко Чентинайо, цитиран от Ройтерс.
Изразихме силно притеснение, каза пред журналисти Чентинайо в Брюксел. Той е на мнение, че италианското правителство ще се противопостави на споразумението, чието одобрение изисква мажоритарна подкрепа от страните членки на ЕС.
Министърът заяви, че споразумението е като "пистолет, насочен в главата" на италианския селскостопански сектор, тъй като не дава никакви гаранции.
Ще има инвазия на продукти, каза Чентинайо, който е близък съюзник на крайнодесния вицепремиер Матео Салвини.
Еврокомисарят по земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган каза днес в Брюксел, че всички вносни продукти, обхванати от споразумението за свободна търговия между ЕС и Меркосур, ще отговарят на стандартите при храните, определени от Брюксел, информира Франс прес.
Обявеното в края на юни споразумение между ЕС и страните от групата Меркосур (Бразилия, Аржентина, Уругвай и Парагвай), постигнато след 20 години преговори, предизвика големи вълнения, особено в сектора на селското стопанство.
Въпросът е внесен в дневния ред на министрите на селското стопанство днес, за да бъде представено споразумението, което подлежи на дълга процедура на ратификация в ЕС. /БТА


Тагове: Италия, фермери
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg