EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Забраниха концерт в парк „Пирин”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Забраниха концерт в парк „Пирин”

mail08:00 | 26.03.2013прегледи 490 коментарикоментари 0


Със заповед на директора на Национален парк „Пирин” от 22 март т.г. се забранява провеждането на територията на Национален парк (НП) ”Пирин” на концерт „TOP DG PARTY” на Боб Синклер, обявен за 31 март 2013 г. Организатори на събитието са „ЮЛЕН” АД - концесионер на ски-зона с център гр. Банско, и Общинска администрация Банско.

Мотивите за забраната са, че провеждането на концерта е в нарушение на режимите, установени с Плана за управление на НП „Пирин”. Концертът е потенциален източник на шумово замърсяване, което ще наруши нормалните условия в местообитанията на животинските видове, населяващи територията на парка, предмет на опазване в защитените зони BG000209 ”Пирин” за опазване на природните местообитания и BG000209 ”Пирин” за опазване на дивите птици.
МОСВ не е уведомено за намеренията за провеждането на концерта и от страна на организаторите не са направени постъпки за съгласуване на дейността по законния ред.
Забранителната мярка е и в отговор на обществените очаквания. През последната седмица в МОСВ постъпиха множество сигнали от граждани и неправителствени организации с искане концертът да бъде организиран извън границите на парка, тъй като провеждането му съвпада с размножителния период на редица видове, обитаващи парковата територия./МОСВ
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg