EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

За първи път изложение за дронове в ИЕЦ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

За първи път изложение за дронове в ИЕЦ

mail15:08 | 18.10.2022прегледи 560 коментарикоментари 0


Дроновете и безпилотните машини са сред най-светкавично развиващите се технологии. Благодарение на оптимизираното тегло и мобилността си, те са приложими за спасителни операции, картографиране, заснемане, научни цели, опазване на околната среда, охрана и много други сфери. И съвсем не е случаен фактът, че именно те ще бъдат във фокуса на събитието "Inter Drone Expo Experts Forum" на 21 октомври, съобщиха от Интер експо център.

Събитието е част от програмата на "Inter Drone Expo" – първото специализирано изложение за дронове и безпилотни машини на Балканите, което отваря врати в София от 20 до 23 октомври. Международният форум, който е под патронажа на президента Румен Радев, се организира от Интер експо център и Консорциум "Международно дрон изложение".

"Inter Drone Expo Experts Forum" започва на 21-ви октомври в 10:00 часа, като сред обсъжданите теми ще са аграрните и земеделски дейности. Експертите ще разгърнат познанията си в сферите на заснемането, картографирането, засяването и други.

Спедиторски и медицински услуги

Спешните доставки на медицински продукти и куриерските услуги са фокусът на втория панел на форума. Той ще бъде последван от темата за градската и регионална авиационна мобилност.  

Регулации, сигурност и отбрана

Намирайки се в началото на "златната дрон-ера", е съвсем логично, че тепърва ще се оформят законодателните рамки, коментират организаторите на форума. На "Inter Drone Expo Experts Forum" ще разберем повече за нормативните документи в Европейския съюз за полетите с дронове, категоризирането им и застраховането.

"Управление на въздушното движение на дронове в U-space" също ще е във фокуса на форума. Ще научим повече за оборудването на дроновете, управлението им, обмена на информация, ролята на местните власти за създаване на U-space.

На българския дрон-форум ще бъде представена Националната научна програма "Сигурност и отбрана". Заключителната част на събитието организаторите са нарекли неслучайно "Балкански дрон форум". В него, освен че ще бъдат разгледани проблемите на дейностите с дронове на Балканите, ще се развие идеята за създаване на Балкански Дрон форум.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg