EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

ЕС:Антитръстови обвинения срещу "Газпром"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС:Антитръстови обвинения срещу "Газпром"

mail06:00 | 21.04.2015прегледи 727 коментарикоментари 0


Антитръстовите регулатори на ЕС тази седмица може официално да повдигнат обвинения срещу "Газпром" за нарушаване на условията на конкуренция на пазара на Източна Европа, съобщи Ройтерс, цитирайки свои източници в ЕС.
Очаква се това да се случи на 22 април. През февруари заместник-председателят на Еврокомисията отговарящ за енергетиката Марош Шефчович заяви, че Брюксел може да представи предварителните резултати от антитръстовите разследвания срещу "Газпром" до няколко седмици.
Официалното антитръстово разследване срещу "Газпром" започна въз основа на жалби на литовските власти на 4-ти септември 2012 г.
Европейският регулатор в същото време обяви, че проучва бизнес практиките на "Газпром", който е заподозрян в "злоупотреба с господстващото си положение при доставките на газ в Централна и Източна Европа, възпрепятстване на свободния поток на газ през територията на държавите-членки на ЕС, диверсификация на източниците за доставка на газ и определяне на несправедливи цени на газа".
Разследването се извършва в Балтийските държави, Полша, Чехия, Словакия, Унгария и България. Съгласно европейското законодателство наказанието за нарушаване на конкуренцията може да достигне 10 на сто от годишния оборот на компанията. /ТАСС

 


 


Тагове: ЕС, Газпром
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1965