EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС отпуска заеми за малкия бизнес в Турция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС отпуска заеми за малкия бизнес в Турция

mail15:27 | 22.10.2010прегледи 1013 коментарикоментари 0


Основните кредитни институции на Европейския съюз се договориха с шест турски банки днес да предоставят половин милиард евро за развитие на малкия бизнес в обедняващите райони на Турция, предаде агенция ДПА.
Турция е кандидат за членство в ЕС, но благосъстоянието на глава от населението е едва 46 процента от средното за ЕС, а секторът на малкия бизнес не е финансиран достатъчно.
Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ), съгласно споразумението с турските банки, ще предоставят 280 милиона евро (390 милиона долара) във вид на заеми за подобни предприятия, заявиха от ЕС.
Турските банки (Акбанк, Денизбанк, Халкбанк, Вакифбанк, Япи Креди и Креди Гаранти Фону) от своя страна ще предоставят още 250 милиона евро във вид на заеми, като така отпуснатата сума ще надхвърли 500 милиона евро.
Заемите ще осигурят финансова подкрепа за малкия и среден бизнес в 43 от най-слабо развитите провинции на Турция. В тези региони се намират 25 процента от малкия бизнес на страната, като той получава едва 10 процента от финансирането, посочва агенцията.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg